sâmbătă, 18 mai 2013

De ce aleargă oamenii?

Trebuia să dorm de cel puțin o oră, dar în schimb mă uit la filmulețe inspiraționale despre alergat. Și mă tot întreb de ce aleargă oamenii. Trebuie să fie un motiv, mai presus de dorința de a stabili recorduri, de a-ți testa limitele, de a te întrece pe tine, de a dovedi ceva. Nu, e ceva mai mult de atât.

Încă nu știu de ce aleargă oamenii, dar știu că mâine alerg în prima mea competiție, la Bucharest International Half Marathon. Sunt în cursa de 10k și mi se pare puțin, poate trebuia să risc și să încerc 21k. Uit că acum 2 săptămâni nu credeam că pot să termin 10k. Da, oare de ce aleargă oamenii?

Și poate de aia aleargă oamenii, ca să vadă ce e dincolo. Dincolo de 5k, 10k, 21k, 42k, 100k. Dincolo de un Pace de 7 minute, 6 minute, 5 minute, 4 minute. Da, nu cred că oamenii aleargă pentru a stabili recorduri, pentru a testa limite, pentru a se întrece pe ei înșiși sau pentru a dovedi ceva, deși toate astea vin in subsidiar ca niște minunate recompense.

Oamenii aleargă ca să cunoască mai mult, să descopere ce se întâmplă dincolo. Un dincolo infinit care, de fiecare dată cănd este atins, se continuă: cu 100 de metri, cu o secundă, cu fiecare pas care vine mai repede înaintea celuilalt.

Nu suntem alergători, suntem niste Magellani pe un ocean nesfârșit din interior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu